Nieuws

Kennismaken met Willem, sitemanager

Langs de A16, bij knooppunt Klaverpolder, bouwt Vattenfall een windpark dat bestaat uit zes windmolens. Windpark Klaverspoor is een van de vijf windparken die gebouwd worden langs de A16. Willem Barendse is in september gestart bij Vattenfall als site manager voor Windpark Klaverspoor.

Wat doe je als site manager eigenlijk?

“Eigenlijk ben ik contactpersoon tussen de landeigenaren en pachters in de omgeving en Vattenfall als ontwikkelaar. Ik zorg ervoor dat het contact netjes en goed verloopt. Daarnaast controleer en begeleid ik de bouw. Gaat alles wel veilig? We hebben hier bijvoorbeeld ook te maken met een trein die door ons werkgebied heenrijdt. Daar komen extra veiligheidsmaatregelen bij kijken. Sinds oktober hebben we een bouwkeet op het erf van één van de grondeigenaren staan. Zo ben ik altijd dichtbij als er vragen of problemen zijn.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik probeer hier vaak als eerste te zijn, tussen half zeven en zeven uur. Met een minuut of 25 ben ik op locatie. We starten de week sowieso met een overleg: wat gaan we doen? En zijn er dingen die eventueel spaak gaan lopen? Iedere woensdag bekijken we de werkzaamheden voor de komende twee weken. Het rijdt hier af en aan met zandtransporten. Omdat we hier te maken hebben met veengrond, storten we veel zand zodat we een stevige ondergrond krijgen.”

En waar word je nu écht blij van in je werk?

“We krijgen hier veel mensen over de vloer. Boeren die even een praatje komen maken. Prettig dat ze me weten te vinden. Mijn werkdag is geslaagd als ik met dezelfde glimlach naar huis toerijd, als ik gekomen ben. En natuurlijk als we het windpark veilig en binnen gestelde tijd en budget opleveren.”


Opening windpark Klaverspoor

Windpark Klaverspoor feestelijk geopend  

Vattenfall heeft vandaag windpark Klaverspoor in de gemeente Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door gedeputeerde Noord-Brabant...

Nieuwsbrief #8

Over de zomer en in het najaar is er veel gebeurd bij Windpark Klaverspoor. Zo staan alle windmolens...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.