Nieuws

Opnieuw bomen voor buren van windmolens langs de A16

Honderden mensen die in Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert dicht bij de windmolens langs de A16 wonen, krijgen binnenkort gratis bomen en heesters aangeboden. Dit is het vervolg op de actie van eerder dat jaar, waar we in februari 2022 over schreven. Afgelopen voorjaar zijn ruim 200 bomen uitgedeeld rond de windparken Hazeldonk-West en Hazeldonk-Oost. Met de gratis beplanting wordt geïnvesteerd in het landschap rond de A16 waar dit jaar in totaal 28 windmolens komen. Die afspraak hebben de vier gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert samen met lokale stichtingen, wijk- en dorpsraden, provincie en de ontwikkelaars gemaakt. De ontwikkelaars van de windmolens bekostigen de beplanting.


De biologisch en lokaal geteelde bomen en heesters worden kosteloos aan particulieren aangeboden en aangeplant. Geselecteerde bewoners ontvangen binnenkort een brief met meer informatie. Via de website van EnergieA16 kunnen zij hun interesse aangeven, en een keuze maken voor maximaal 4 bomen en/of heesters die zij kunnen laten planten op eigen grond. In totaal krijgen ongeveer 900 woningen de kans om de gratis bomen te bestellen.


Opening windpark Klaverspoor

Windpark Klaverspoor feestelijk geopend  

Vattenfall heeft vandaag windpark Klaverspoor in de gemeente Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door gedeputeerde Noord-Brabant...

Nieuwsbrief #8

Over de zomer en in het najaar is er veel gebeurd bij Windpark Klaverspoor. Zo staan alle windmolens...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.